Get Adobe Flash player

Culturele uitstapjes

De Belgische Ardennen staan bekend om de mooie natuur maar ook zeker om de culturele bezienswaardigheden en de activiteiten die je er kunt beleven.

Kastelen

De Ardennen zijn rijk aan historie. Een groot aantal kastelen is in de omgeving van het park aanwezig en ook te bezoeken. Op loopafstand ligt het Chateau de Petite Somme dat door de internationale leefgemeenschap Radhadesh wordt beheerd als spiritueel centrum. Andere kastelen in de buurt die de moeite van bezoek zeker waard zijn het kasteel van Modave, het Feodaal Kasteel in La Roche en Le Chateau de Lavaux in Lavaux-St-Anne.    

 Musea 

Deze zijn er te kust en te keur te vinden in de Ardennen, van hele kleine musea tot zeer uitgebreide. Een kleine selectie: het speelgoedmuseum in Ferrieres, het museum van de Slag om de Ardennen in La Roche en het Bastogne Ardennes 44 Museum met een grote expositie van voertuigen en uitrustingen uit de Tweede Wereldoorlog.

♣ Stedenbezoek 

Een bezoek aan het kleinste stadje van de wereld Durbuy mag natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast zijn Marche, Famenne en het wat verder gelegen Luik, Bastogne of Brussel ook prima bestemmingen voor een dagtrip.

Thermen 

Op een half uur tot een uur rijden van Durby vindt u al diverse kuuroorden. In Spa ligt het bekende Thermes de Spa, in Chaudfontaine de sauna genaamd Chateau des Thermes en in March-en-Famenne de Spa du Quartier Latin.